Så tenner vi et lys.. + ord til ettertanke!

Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.
Det står å skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

 


 

Endelig kunne jeg tenne på de fine lysene jeg har kjøpt for adventstiden. Det er jo egentlig det eneste julete som finnes i hele leiligheten vår, med tanke på at ingen av oss som bor her skal være no særlig her i julen. Samboeren reiser hjem før juleaften og blir borte frem til etter nyttår og jeg skal jobbe helga før juleaften og til og med tredje juledag. Da reiser jeg etter samboeren og får helga før nyttårs og noen dager etter det fri. Jeg gleder meg til det =). Med tanke på at vi ikke skal være her i julen, ser jeg ikke noe stort behov for å handle så mye pynt inn til jul heller. Kanskje det blir en duk og litt lys, men ikke spesielt mye mer enn det. 

Det blir spennende å se hvordan det er å jobbe på sykehuset på julekvelden, men jeg håper virkelig at vi som er på jobb kan bidra til at de pasientene som ikke er i form til å reise hjem på permisjon skal få en så fin kveld som mulig, til tross for at de er på sykehus. Håper at vi klarer å gi dem litt julestemning likevel. Jeg er veldig usikker på om jeg ville hatt spesielt mye julestemning dersom jeg selv hadde vært innlagt på sykehus, men jeg tror nok jeg hadde satt pris på om de som jobba rundt meg prøvde å lage litt stemning for meg som pasient likevel. Når en har et slikt yrke som jeg har blir man veldig obs på at en ikke skal ta det for gitt at man får feire ulike høytider med familie og venner. I det ene øyeblikket kan man være helt frisk, og i det neste øyeblikket kan man være alvorlig syk. Vi som jobber på sykehus, enten som sykepleiere, hjelpepleiere eller leger (og mange andre yrkesgrupper) ser jo dette på nært hold hver dag, men det er fort gjort å tenke at dette ikke kan skje med seg selv, men det kan det jo. Det er mange pasienter som generelt forteller "i går var jeg frisk, i dag har jeg fått beskjed om at jeg har kreft". 

Dette ble vist noen ord til ettertanke, men det får en til å tenke at en må sette pris på de gode dagene hvor man er frisk. =)


 

3 kommentarer

Kristina

02.12.2012 kl.17:45

Så fine adventslys :)

Ingrid

02.12.2012 kl.17:49

Hei! Skulle bare minne om at jeg har linkerunde på bloggen min, ta gjerne en tur innom :) www.breathemusic.blogg.no

mialovesmusic

02.12.2012 kl.18:18

Fin blogg! sjekke ut min?

Skriv en ny kommentar

hits