Typisk uflaks, men helsa først!!!!

Hei alle sammen =)

Denne helgen hadde jeg sett fram til utrolig lenge, for det var denne helgen her jeg skulle se EVITA, som jeg sikkert har nevnt på bloggen hundre ganger allerede, for ikke å snakke om at i dag skulle jeg møte en del venner i Oslo, som jeg ikke har sett på lenge. Dere skjønner sikkert på skrivemåten min at dette ikke ble noe av, og grunnen skal jeg komme til snart. 

På mandag hadde jeg fri etter arbeishelga og jeg sov derfor lenge. Da jeg la meg kvelden før var formen på topp, men da jeg sto opp på mandag hadde jeg voldsomt vondt i magen, overfor navlen min. Trodde i starten det var luftsmerter, at jeg kanskje hadde spist noe som jeg ikke helt tålte, eller noe i den duren. Smertene ville overhode ikke gi seg, så når klokka begynte å nærme seg syv på kvelden bestemte jeg meg for å ringe til legevakten. Fikk time der 20.15, og samboeren kjørte meg inn.. Da jeg kom til legevakten hadde smertene flyttet seg fra øvre del av magen og nedover mot høyre, nedre del av magen. Som sykepleier vet jeg jo at det ikke er det beste tegnet akuratt. 

Legen tok en crp, som er en infeksjonsparameter som skal være under 5 hvis man er frisk. Siden denne kun var 8 ble jeg sendt hjem igjen, med forbehold om å komme tilbake dersom smertene skulle bli værre eller om jeg skulle få feber. Legen mistenkte det samme som meg, en mulig begynnende blindtarmbetennelse, eller akutt appendicitt som vi kaller det på fagspråket.

Jeg reiste hjem, fikk lagt meg og håpet på det beste at dette skulle gå over av seg selv til dagen etter. Jeg våkner tirsdags morgen, føler meg ikke bedre, fortsatt vondt, men på en måte ikke veldig mye værre heller. Etterhvert begynte kvalmen å melde seg, nok et negativt tegn tenkte jeg og var på grensa til febril. Jeg ringte tilbake til Stavanger legevakt, som sa jeg måtte ringe legevakta i kommunen jeg bor i nå. Viste ikke at de hadde det engang jeg, men de hadde vist det på dagtid. Så da ringte jeg til dem, som sa jeg måtte få time hos fastlegen, men hu jeg snakka med skulle prøve å ordne det for meg, med tanke på at jeg ringte rett før kl 15. Jeg fikk telefon tilbake med klarsignal på å komme til legesenteret mitt og at jeg måtte gå dit med en gang. Kom dit, gikk i skranken. De hadde ikke hørt noe om at jeg skulle komme dit, men etter mye om og men fant de ut at dette hadde gått gjennom AMK og jeg fikk time med en gang, uten å vente.

Kom inn til legen, fortalte om smertene og at jeg selv trodde jeg hadde en akutt appendicitt og det ble tatt en ny CRP, som da hadde nådd 30.  Det er jo ikke akuratt en superstor økning, men han bestemte seg for å ta en ultralyd for å sjekke og han mente ganske bestemt at dette var en blindtarmbetennelse og sendte en hendvisning til sykehuset om vurdering for operasjon. Jeg kom til akuttmottaket, leverte hendvendelsen og ultralydbildet og satt meg ned for å vente. Var ganske mange som venta i dette venteværelset, men ble tatt inn nesten før jeg fikk satt meg ned og fikk et rom på akuttmottaket. 

Siden jeg ikke hadde fått i meg mat eller drikke på nesten to døgn pga smerter og kvalme, fikk jeg veneflon og de hengte opp intravenøs væske. Ventet en stund på lege, men da hun undersøkte meg var hun også rimelig sikker på at dette var en blindtarmbetennelse og til slutt kom det en kirurg som snakket med meg om selve inngrepet og så fikk jeg komme på sengepost i påvente av å komme på operasjonsavdelingen. Ventet vel ikke mer enn to timer på avdelingen før det var min tur til å komme ned. Merket at jeg ble litt nervøs. Selvom jeg ikke reagerte no særlig på narkose sist jeg ble operert, var jeg nervøs nå...

Det første jeg sa da jeg våknet opp etter narkosen var at jeg var kvalm. Fikk kvalmestillende og smertestillende da jeg kom på oppvåkningsavdelingen. Jeg kjente pulsen min utrolig godt og den var rask. Da jeg kikket opp på skjermen så jeg at pulsen min lå opp mot 110 i hvile. Blodtrykket mitt derimot var lavt, dvs 90/50 på det laveste. Merket jeg ble litt stresset av det og klarte ikke helt å slappe av, heldigvis steg blodtrykket litt etterhvert og pulsen gikk ned til 80. Jeg kom opp på sengepost ca halv 3 på natten, preget av mye kvalme og smerter. Da morgenen kom begynte helvetet som jeg liker å kalle det, nemlig oppkast. Kasta opp en 2-3 ganger, så ble jeg i bedre form. Legen klarerte meg så jeg skulle få komme hjem, fikk sykemelding og gikk opp til avd hvor jeg jobber selv og leverte den. Kom ned igjen, da begynte det på nytt. Jeg kastet opp 3-4 ganger til. Ble litt bedre og ca kl 19 fikk jeg reise hjem. Trodde da det værste skulle være over. Så feil kan man ta..

Jeg kom hjem, slappet av en liten stund, merket kvalmen sneik seg på, igjen.. Forskjellen denne gangen var at kvalmen ikke ga seg etter jeg hadde kastet opp. Jeg ble helt på gråten etterhvert, fikk ikke i meg smertestillende og bare kastet opp.  Det hele endte med at jeg ble innlagt igjen for å få væske intravenøst og kvalmestillende og jeg fikk sovet et par timer. Dagen etter begynte det å gå riktig vei, jeg klare å holde på maten, selvom det kun var veldig små mengder om gangen som gikk inn, og nå går det litt bedre for hver dag som går =)

Tilbake til helgen, jeg fikk da ikke fly til Oslo, hadde neppe orket det uansett, og gikk glipp av EVITA i går, noe jeg var kjempe lei meg for hele kvelden. Men helsa først, det var bare fryktelig dårlig timing. Får trøste meg med at det blir sikkert satt opp noe annet spennende til våren og at jeg får prøve på å dra på det i stedet. Selvom jeg er utrolig skuffa, så må jeg bare prøve å tenke at det kunne gått veldig galt hvis jeg ikke hadde dratt til legen i første omgang, og at jeg nå blir frisk. To ukers sykemelding har jeg fått, og trenger nok det for å komme ordentlig på beina igjen. Ser veldig fram til å komme tilbake til den normale hverdagen igjen, med jobb og det sosiale =)

 

 

7 kommentarer

Andreahau

17.11.2012 kl.18:16

fin blogg du har! Liker når det så ryddig som du har det her :)

Koselig med kommentar tilbake også :)

Ha en fin kveld videre!♥

Vilde Løwe Jensen

17.11.2012 kl.18:26

Kjempe fin blogg!

Hyggelig med en kommentar tilbake??:)

Trine

17.11.2012 kl.19:17

busy helg du skjønner jeg. koselig med kommentar tilbake:)

Nathalie Kristin

17.11.2012 kl.19:53

Trine: Hvis du hadde lest hele innlegget hadde du sett at jeg SKULLE HATT en busy helg :P Men jeg har jo ingenting å gjøre i helgen, siden jeg er nyopperert.. :P

Nathalie Kristin

17.11.2012 kl.19:53

Andreahau: Takk, lige så=)

Sunniva

18.11.2012 kl.20:52

AJAJAJ! Du må passe på lille venn! (hoho - lille), trodde selv jeg hadde akkutt appendecit fjor sommer, og var ved å dø bare ved tanken! Gøy at du blogger btw, visste eg ikke ;)

Nathalie Kristin

18.11.2012 kl.21:47

Sunniva: hehe, ikke behagelig akuratt, men er på bedringsvei nå :) jeg blogger vet du, kanskje ikke så ofte som før, men det kommer nå et innlegg i ny og ned :)

Skriv en ny kommentar

hits