Noen små og store gleder i hverdagen.. =)

Den siste tiden har jeg tenkt over små ting som en kanskje ikke alltid tenker over at betyr noe, men som egentlig gjør det likevel dersom en tenker etter. Jeg tror at en bør sette større pris på de små tingene som gir glede i livet. Selvfølgelig skal man også sette stor pris på store gleder i livet, men jeg tenker at hvis en setter pris på de små tingene, så blir det kanskje lettere å ikke fokusere så mye på de tingene i livet som er negativt. 
Tenkte jeg skulle dele med dere noen ting som gleder hverdagen min for tiden, da både store og små gleder. Kommer til å sette tall på de ulike tingene, men det betyr ikke at den ene tingen er viktigere enn den andre. Det er kun for at det skal bli oversiktlig for dere.

1. To vakter igjen til ferie

I sommer har jeg hatt sommerjobb på en avdeling på Stavanger Universitetssjukehus. Siden jeg er nyutdanna sykepleier, har denne perioden vært veldig utfordrende og ikke minst lærerik. Jeg har hatt en bratt læringskurve, blitt kastet ut i mange utfordringer og opplevd stor mestring. Jeg har også lært meg at hvis en ikke får til alt med en gang, skal jeg ikke se på det som et nederlag. Da snakker jeg for eksempel det å legge inn venflon (Perifert venekateter). Noen er det enkelt å stikke på, mens andre har blodårer som lett sprekker. Det har også blitt mye overtid. Slik er det i perioder hvor det er mange pasienter i avdelingen og det er vel bare noe en som sykepleier må vende seg til. Hvis jeg skal se det positive i det, så må det være at de minuttene ekstra er minutter jeg lærer noe på. I hvertfall som fersk, og det er det som er det fine med mitt yrke. En blir aldri utlært, for forskningen og kunnskapene øker og endrer seg hele tiden =) Og så må jeg si at jeg gleder meg stort til å begynne i ny fast stilling =)

Uansett, nå har jeg to vakter igjen, og jeg ser veldig fram til to ukers ferie, som jeg synes er velfortjent etter å ha jobbet seks uker i sommer, rett etter skoleslutt =) 

2. Billetter til Evita i boks 

For noen måneder siden fikk jeg høre at musikalen Evita skal settes opp på Det Norske Teateret i Oslo. Evita er en musikal jeg har hørt veldig mye bra om fra folk som har sett den på store scener i utlandet og jeg har alltid drømt om at den skal settes opp i Norge, slik at jeg fikk mulighet til å se den også. Vel, nå blir den det, og jeg var raskt ute med å kikke på billetter. Det eneste problemet var at turnusen i den nye jobben ikke var klar da jeg først begynte å se på billettene. Jeg ble litt stressa, for skal jeg først se en musikal hvor billettene koster over 500 kroner, så vil jeg jo ha god plassering i salen. For et par uker siden fikk jeg endelig turnusen fra avdelingen jeg skal begynne i, i slutten av august og jeg kunne endelig begynne å kikke på billetter. Nå var det derimot vanskeligere å finne gode plasseringer i salen. En kan merke at det er populært å gå på musikaler, når det er solgt masse billetter helt fram til November. Endte opp med billetter den 16 november, og fikk plassering på rad tre, riktig nok litt på siden, men kjempe fornøyd =) Billettene kom i posten for tre dager siden. Det GLEDES =)


ikke så værst plassering vil jeg nå påstå =)

3. Håndball i OL

Dette er vel egentlig en liten glede i hverdagen. Når det er OL, og håndballjentene skal spille blir forventningene til folket som ser på skyhøye. Det er vel ikke å stikke under en stol at de ikke har prestert sitt beste i dette mesterskapet, og folk begynte vel å miste troa på at det kunne bli noe medalje etter den dårlige spillinga i gruppespillet. Kampen i dag derimot, hvor jentene hadde selvtillitt og virkelig klinka til og vant kampen, da ble jeg utrolig stolt over å være norsk. DET kaller jeg glede det :)


4. Uforventa kake på jobb

I går (8/8) var det finale i padling, 1000 meter. I denne finalen deltok Eirik Verås Larsen, som tilfeldigvis er nevøen til en kollega. Egentlig er jeg ikke så opptatt av padling, og hadde nok ikke valgt å se på det selv, hvis jeg ikke hadde vist at det var nevøen til en kollega. Tv´n på pauserommet ble stående på i det Verås Larsen skulle padle, og han tok gullet rett hjem til Norge. Uansett, i forbindelse med at han hadde kommet til finalen og i håp om at han skulle ta gullet, hadde hun kollegaen min bakt en flott kake. Gullet ble jo som nevnt hentet hjem, og da passet det bra med en kake pyntet med OL-ringene på. Dere kan tro den var god. Tror aldri jeg har smakt en SÅ god sjokoladekake. Jeg har fått oppskriften, så kanskje jeg deler den her senere? En liten glede i en hektisk hverdag =)


Var ikke den litt fin? =)

5. Heldig som har verdens beste gutt

En annen stor glede er at jeg har blitt samboer (igjen) med verdens beste kjæreste og jeg nyter hverdagen jeg har nå. Det er godt å slippe å ha konstant savn etter han, slik som jeg hadde det et helt skoleår mens jeg var i Gjøvik og han i Stavanger. Det året vi hadde avstand måtte jeg lære meg å sette pris på all tiden vi hadde sammen. Tiden ble så sårbar, siden det var så sjeldent jeg så han (ca en gang i mnd). Jeg har derfor lært meg å sette pris på betydningen av å få holde hånden hans, gi/få hadenuss før en av oss drar noen plass, selvom det kun er for en time eller et par dager, det å spise middag sammen (sikkert noe mange ser på som en bagatell, men jeg synes det er koslig og setter veldig stor pris på de dagene vi kan sitte sammen ved spisebordet å spise),  få se inn i de nydelige øynene hans. Det er slike ting som betyr så utrolig mye for meg. Jeg har også lært meg at en kan være "alene" og være i samme rom sammen og sette pris på det. Det er klart at når en er samboere, hvilket betyr at en skal tilbringe veldig mye tid sammen hvert døgn, hver uke, hver måned, hvert år i mange år frem i tid, tror jeg dette er viktig. Uansett, en stor glede i mitt liv, helt klart. Elsker kjæresten min masse <3


Den beste <3

 

 

Dette var noen små og store gleder i min hverdag =) 
Kunne selvfølgelig nevnt mange flere, men det er seint, så valgte bare ut noen få =)
Hva er dine gleder? Hva setter du pris på?  

4 kommentarer

Anette- kommenterer tilbake!

10.08.2012 kl.00:13

Kult, kos deg! :)

heddak

10.08.2012 kl.00:15

Kos deg! :)

LISE

10.08.2012 kl.00:41

Du har sååå rett! Dette er faktisk noe jeg også har tenkt en del på i det siste. Livet mitt er perfekt akkurat nå. Små gleder er store gleder! Hvis man går rundt å venter på de store gledene hele tiden, er det sååå mange små gleder man går glipp av. Så her har du et viktig poeng:)

Nathalie Kristin

10.08.2012 kl.09:16

LISE: Godt å høre det er flere som tenker som meg =)

Skriv en ny kommentar

hits