What goes up, must come down..

Forige helg blogget jeg jeg om hvor fint jeg hadde det. Været var perfekt, jeg møtte bra folk og rett og slett storkoste meg. Det er rart hvordan ting plutselig endrer seg fra noe bra til noe negativt. Mener ikke å si at jeg ikke generelt har det bra, for det har jeg jo, men kan vel si at helga ikke ble helt sånn som planlagt.
Det starta egentlig på torsdag, da jeg skulle på jobb. Følte meg litt sliten og daff i kroppen, hadde litt hodepine, men tenkte at det går over. Jeg skulle nemlig ha fri på fredag og tenkte å benytte dagen til å slappe av for å komme meg slik at jeg kunne gå på jobb i helgen.

Som sagt, det gikk ikke helt som planlagt. Natt til fredag bråvåkna jeg av en enorm kvalme og måtte rett og slett løpe ut på badet. Først trodde jeg det kunne være noe jeg hadde spist. Kastet opp sånn 3-4 ganger i løpet av natta. Følte meg litt bedre en liten periode på dagen, før det bråsnudde igjen. Skjønte etterhvert at det var nok noe omgangssyke jeg hadde dratt på meg.  Levde så si på badet hele kvelden og natta. Duppa litt av på sofaen i mellomtiden. Heldigvis har det roet seg ned utover ettermiddagen i dag... Usjameg.

Håper jeg er immun mot omgangssjuke for en tid fremover nå i allefall, for det er utrolig slitsomt å drive å kaste opp. Spesielt når en ikke lenger har mat i magen. Hadde foretrukket å jobbe i helga, slik jeg egentlig skulle, fremfor å henge over doskåla. Går egentlig ut i fra at alle egentlig ønsker jobb fremfor noe slikt svineri. 
Nå ser jeg bare frem til å komme tilbake på jobb på Tirsdag :)

Foresten, hva slags tips har dere som fungerer mot kvalme? Greit å tenke på til neste gang en skulle bli litt sånn dårlig, dog jeg håper det blir en evighet til. Jeg har prøvd litt salt kjeks, og det kan fungere, men er det noen andre tips?


(Bak skyene er himmelen alltid blå, satser på noen bedre kommende dager =)
Ha en fortsatt fin helg =)

16 kommentarer

myst

15.07.2012 kl.00:00

Offa god bedring!! prøv med noe salt chips å rør godt i sitron brusen før du drikker PITTELITT! :P begynn der.. hjelper alltid å få litt i magen uannsett hvor lite det er! :D
Bra blogg :-)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.00:31

myst: Du sier noe der=) Heldigvis begynner det å gå riktig vei :) Heldigvis =)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.00:36

Iselin Grundberg: takk=)
Åh, det er det verste som finnes da. Du får ha masse god bedring, håpe du er bedre nå :) I familien min så pleier vi å riste ut kulsyren i cola og drikke litt om gangen. Og det hjelper, så et lite tips der ;)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.16:10

Camilla: Ja det har jeg også hørt at virker. Vet at koffein kan ha god effekt mot kvalme. Der jeg jobba før, ga vi faktisk stikkpiller som inneholder koffein, for å redusere kvalme hos kreftpasienter. Men viktig å riste ut kullsyren ja. Har blitt bedre :) Oppkastfri i ca 24 timer nå. =)

meblogg

15.07.2012 kl.17:04

Uff, masse god bedring selv om det verste er over. Forstår hvordan du har hatt det, for er så mye syk av ME. Godt du er på bedringens vei. Helgen snudde for oss begge. Jeg skulle også kost meg i helgen, i Oslo, men slik ble det jo ikke så ja, ting snur fort. Mot kvalme får jeg afipran av legen. Det er det neste som har hjulpet. Fint bilde :)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.17:19

meblogg: Bildet er tatt på vei hjem fra jobb da jeg bodde på Gjøvik=) Afipran bruker å fungere på de fleste. Men får jo ikke det mot omgangssjuke. =) Ting blir ikke alltid som en ser for seg, men heldigvis så finnes det oppturer også. "bak skyene er himmelen alltid blå" =) Krysser fingre for en bedre tid i vente=)

meblogg

15.07.2012 kl.17:22

Du kan spør om å få afipran mot bilsyke og ha det liggende for det er jo greit å ha i us ved kvalm uansett grunn. Ved omgangsyke så synes jeg kvelmen gir seg når jeg får kastet opp, så har ofte provosert frem oppkst om jeg var veldig kvalm, for å bl ferdig med det. Men det er når jeg kjenner jeg kommer til å kaste opp altså ;)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.17:47

meblogg: Klarer ikke fremprovosere noe oppkast, og har vel den formeningen om at jeg ikke vil ta noe legemiddler hvis jeg ikke har behov for det. Litt død cola (altså uten kullsyre) har god effekt på kvalme hos meg :) Men jeg er sjeldent kvalm heldigvis=)

Lenelene

15.07.2012 kl.21:37

Saftis hjelpe! Ihvertfall mot svangerskapskvalme ;)

Nathalie Kristin

15.07.2012 kl.21:56

Lenelene: tenkte faktisk tanken ;) siden vi snakka om det den gangen. Men det frista ikke så veldig ;)

meblogg

16.07.2012 kl.16:21

Jeg er enig i å ikke ta legemidler når man ikke har behov for det, men afipran er noe som er fint å ha i huset. Er ikke ofte det blir brukt, men bilsyke og sjøsyke kan være grusomt hvis formen ikke er på topp fra før, så har alltid med når jeg reiser. Men sjeldent det blir brukt. Sjeldent jeg reiser også :p

Nathalie Kristin

16.07.2012 kl.18:31

meblogg: Jeg blir ikke bilsjuk eller sjøsjuk =) Heldigvis =) Men ser nyttigheten av å ha det, dersom en sliter med å bli bilsjuk :)

Maria Helene

19.07.2012 kl.09:11

usj, geir har holdt på i hele natt.... Rasp deg et eple. Ingenting er bedre kur enn det! :-)

Nathalie Kristin

19.07.2012 kl.19:12

Maria Helene: Jeg er heldigvis frisk igjen ;)

Skriv en ny kommentar

hits